IK STOP VANDAAG MET ROKEN

Zaterdag, 11 februari, 2006. Hi, Mijn naam is Mike, mijn vriendin Jeanine. Ik ben 37 en rook al vanaf mijn 12e als een ketter. Dit blog gaat over stoppen met roken. Eerdere pogingen waren redelijk succesvol maar niet langer dan een jaar. NU misschien? Wij zijn het zo zat hè. Wij stoppen 26 februari 2006 weer met roken. Wish us luck.

vrijdag, november 28, 2003

Net als een muis, verslaafd gemaakt.

Pavlof, was een onderzoeker (ofzo) die uitvond dat we associeren. Dat je dorst krijgt als je in de kroeg komt enzo. Dat je gaat blaffen omdat je weet dat het belletje betekend dat je eten er aan komt.
Ik heb geen zin het precies uit te zoeken. Doe zelf maar, als ik het niet goed had moet je niet zeuren in ieder geval.
Maar als je rookt en je doet dat altijd in een bepaalde omgeving dan heb je er moeite mee om daar niet te roken. Als je op vakantie bent zou het veel makkelijker kunnen. Omdat je dan die associatie dus niet hebt. Stoppen met roken in een andere omgeving, hmmm, te laat. Ik ben al gestopt.

Ik ben een beetje inspiratieloos vandaag.
Even kijken wat bert er van zegt.

Elke dag nieuws over de waanzin van de anti-roken gekte... De blinde woede... Het geld... De belangen....

De blinde woede... Het geld... De belangen.... De verwevenheid van overheid en farmaceutische industrie... dit komt van een roken informatie site. Nou ja joh, ik had hem laatst al gelinkt, ik was er net nog ff, maar dit gaat ver hoor. Dat mensen niet of juist wel willen roken weet ik. En dat de roker zijn rechten verdedigt tegenover de nietroker ook.

Dat de geachte site dom over komt omdat hij op zoek gaat naar omver te kegelen stellingen en fouten in cijvers. En dat allemaal als bewijs dat roken moet mogen, of dat de berichten over de gevaren van roken overdreven worden.
Ja joh, wat je wil. Ik ben ook 23 jaar lang opgekomen voor de rechten van de roker. Nu graag wat meer respect voor de niet roker. Het verschil tussen een roker en een niet roker is vooral. De niet roker kiest iets. De roker kiest niets te kiezen. Of kiest dus niet. Omdat dat lijkt op een bewuste keuze moeten we deze respecteren, maar het is eigenlijk een onvermogen. En.... niet mijn probleem meer.

Page views na 5en.

Page views today: 84
This hour: 19
This week: 1050
This month: 2165

Het lijkt wel een hype, die pagina van mij. Dagelijks na 5 uur loopt het storm.
Iedereen van zijn werk thuis en ik live mijn ellende optikken.
De aantallen zijn verdubbeld per week.
Dus als het zo door gaat zijn jullie met 4000 man in de maand.

Als ik nou eens een handtekeningen aktie begin voor het een of ander,
nou ja een electronische ofzo, zetten jullie dan allemaal krabbel?

Ik rook niet omdat ik me dat voorgenomen heb.
Nu lijkt dat de manier te zijn.
Maar hoe kom je tot het besluit.

Baal je er van?
Stoppen is gewoon niet meer doen. Nu ik erover nadenk is eigenlijk je veters leren strikken nog moeilijker.
Watch me go!!! Voor het voortbestaan van dit blogje zou het beter zijn als ik af en toe flink op mijn muil ga.
Maar het gaat gewoon goed genoeg, en ik wil helemaal niet op mijn bek gaan. En dan weer roken tot ik genoeg ballen verzameld heb om weer tot dat besluit te komen. Nou ja, weet je, dat doen er al zo veel. Ga gerust je gang hoor.

Volgens mij is in 1 x de makkelijkste manier.
En ik heb mijn portie al gehad.
Ik ga ff met zoonlief tv kijken.

Ik typ je nog he.
later!

Even kijken wat er gebeurt als ik dit doe...

Dat is een gedachte die vaak bij mij opkomt. Daardoor heb ik in het leven redelijk wat opgepikt.
Not all good. Ook mijn rookgedrag moet voortgekomen zijn uit die zelfde gedachte.

Hoe zijn jullie eigenlijk aan het roken geraakt? En op welke leeftijd?
Ik ben als een gek begonnen op mijn 12e dus. Erg fijn ja. En Ik kon goed roken joh!
Maar de gedachte dat ik er ooit verslaafd aan zou raken, of zelfs dat het slecht was in de zin van levens-verkortend. Dat heb ik nooit meegekregen. Of niet mee gepikt. Want, even kijken wat er gebeurt als ik dit... NIET doe, is een stuk minder spannend he. En kwam dan ook niet vaak in mij op. Tegenwoordig misschien wel meer, maar nooit vroeger.
Ik zou willen dat ik er meer van wist als kind van 12.

Er zijn ook veel mensen die er anders over denken. Die weten zeker dat het allemaal je goed recht is. En dat vindt ik ook, maar discussieren over het voordeel van roken wil niet zo lukken. Wel over het recht om te roken. Dat roken je denk-proces veranderd, en dat dat door de stoffen waar de verslaving op drijft komt, zijn voor mij feiten. Je denkt gewoon inderdaad anders dan als je niet zou roken. Toch echt zelf ontdekt dit medische feit. Zo werkt het met aangeleerd gedrag, bijvoorbeeld roken. De eerste keer was het niet lekker, je hoeste je longen er uit en moest daar erg om lachen, maar je vrienden rookten, en jij ook dus. Of er waren andere motieven om mee te doen en het mee doen gaf een bepaalde emotie of gevoel. Het roken werd gekoppeld aan gezelligheid, spanning of een gevoel dat je erbij hoorde. Je hebt jezelf geprogrammeerd dat roken bij deze bezigheden hoort en je houdt dit onderbewust zelf in stand.

Uit: Vrij van verslaving , een boek van Deepak Chopra, die een spirituele benadering op her verslavingsprobleem toepast, heb ik het volgende: Chopra onderzoekt eerst wat verslaving nu precies is. Hoe komt het dat mensen bij het vervullen van hun behoeften vervallen in dwangmatigheid? Welk verband is er tussen lichaam en geest? Zijn er verschillende soorten verslaving of is er sprake van meerdere uitingsvormen van één verschijnsel? En: wat ervaar je bij verslaving? Via meditatie, oefeningen en een dieet reikt hij richttijnen aan voor het herstellen van de balans tussen behoefte en bevrediging. Zo wil hij verslaafden terugbrengen naar het fundamentete antwoord op hun dwingende gewoonten: vreugde in het leven.
Kijk, daar kan ik wat mee... Voor dat jullie denken dat ik van mijn padje ben.
Ik zoek altijd naar meningen, haal er uit wat me past en vergeet weer wat me niet lekker in de oren klinkt.

"Wat is er, je kijkt zo sip?"
"tja, ik ben gestopt met roken"
"Joh, ga iets leuks doen."

De ochtend

Ik kreeg van een ex-creche vader vanmorgen een compliment over mijn stoppen. Altijd meegenomen natuurlijk. En er lijken meerdere mensen in mijn omgeving mentale voorbereidingen te treffen. Als ik nog iets kan toevoegen laat het me weten. Ik kan het iedereen aanbevelen hoor, stoppen met roken. Nou ja, iedereen die rookt dan.
Ik ga maar aan het werk.
Lees je me later nog?

De rokende waarheid

Hebben mij nooit dwarsgezeten hoor, de volgende dingen. Maar nu wel.
Hoe kan het dat een verslaving zo geaccepteert kan worden door burger en beleidsvormer dat, en dan overdrijf ik niet, IK zelfs schijn gezegt te hebben dat het volk niet tegen zich zelf in bescherming genomen hoef te worden want ze konden zelf denken. Dat de waarschuwingen op sigaretten groter en groter worden maar dat niemand echt serieus schijnt te nemen dat je er eerder dood aan gaat. Hup, nog zo'n uitspraak van mij, van eerder; Ja maar als ik er 5 jaar eerder dood van ga is me dat het wel waard. Zo lekker is roken.
Dat koffie nog steeds geen waarschuwingen ( max 1 schep per kop, niet gebruiken bij... ) draagt, op haar stemmige verpakkingen. en dan de constatering en de wens; Dat we toch al niet zo volmaakt zijn, maar dat we tenminste onze goede eigenschappen kunnen proberen over te brengen, i.p.v. b.v. de verslaving aan gifstoffen en hun, middels leugenachtige campagnes opgedwongen, gezelligheid.

En dan de verslaving bestrijden door de belasting er steeds maar weer op te verhogen.
Lekker hoor, toen ik ging roken koste Montano filter 1, 85. dat zijn guldens. Nu kost een vergelijkbaar goedje 3,20 ( weetje hem nog? 2.20371 x zoveel) De verhogingen betekenen alleen maar dat er nog meer mensen moeite krijgen om hun verslaving te betalen. Het is uitmelken. Erg fijn, de lagere sociale klasse rookt zich te barsten. En betaald zich daar scheel voor.Notie nemen van een stukje voorlichting over wat dan ook zit de mens gewoon niet echt in het bloed.
Huis aan huis in de strot geduwde algemene informatie gaat verloren in de kattebak. We zitten vast in domheid.

Off topic:
Voor de liefhebber.
Radio 3 is bijgezet. Ik bedoel niet in een urn op het kerkhof maar op deze pagina.
slechts een aan en uit knopje. Daar hoef je niets mee hoor. Tenzij je de radio aan wil doen. (en later weer uit)

On topic: Ik voel mij zeer bevoorrecht dat ik deze beslissing, om te stoppen, heb kunnen nemen.
anders zat ik nu nog zo, met de peukz binnen handberijk.
Mijn laatste woord zal voorlopig nog niet nodig zijn.

WEL teruste.