IK STOP VANDAAG MET ROKEN

Zaterdag, 11 februari, 2006. Hi, Mijn naam is Mike, mijn vriendin Jeanine. Ik ben 37 en rook al vanaf mijn 12e als een ketter. Dit blog gaat over stoppen met roken. Eerdere pogingen waren redelijk succesvol maar niet langer dan een jaar. NU misschien? Wij zijn het zo zat hè. Wij stoppen 26 februari 2006 weer met roken. Wish us luck.

donderdag, februari 09, 2006

We doen mee.. allemaal, wanneer het zo ver is.

Gisteren zei C, de dochter van mijn lieve
, dat ze zou meedoen wanneer wij zouden stoppen. Ik denk dat ik binnenkort maar weer het voortouw neem. Ik heb dit blog best lief. de laatse tijd niet veel aan gedaan en best behoorlijk doorgerookt, maar dat melde ik al eerder. laten we stoppen met roken. even dat gevoel zoeken. ik hoop dat ze dan ook gaat meeschrijven mij lieve jeanine. want dat kan ze zo goed:
Gegroet,
Vanochtend werd ik wakker met een fit gevoel. Normaal gesproken ben ik niet zo van het vroege opstaan. Ik ben meer van het duf me omdraaien en nog een paar rondjes slapen. Maar nu spring ik eruit: wat is er te doen, vandaag? Mike is vanochtend al heel vroeg naar zijn werk gegaan. Een onaangename sensatie trekt door me heen. Alsof een koude hand zich om mijn maag klemt; we hebben vannacht zooo lekker samen geslapen en nu mis ik hem pijnlijk. Bovendien moet ik vandaag terug naar Zwolle en zie ik hem een paar dagen niet. Liefde is ook verslavend. Als je daarmee wil stoppen moet je op een ander log zijn hoor. Ik stop er nooit meer mee, met de liefde.

En het niet-roken? Het is best wel klote. Bijvoorbeeld nu, en een paar momenten geleden, en een paar momenten daar weer voor, hihi. Het is ook zo lekker he dat lurken aan zo'n ding. Als het toch een oraal ding is dat roken, zou een speen dan ook volstaan? Dat je in de kroeg bent en allemaal ex-rokers ziet met een speentje in de mond waarop "I love mama" staat? Voor de echte huilbaby's onder ons met een beetje nicotine erop natuurlijk. Volgens Freud zijn rokers nooit helemaal goed uit de orale fase gekomen; lustgevoelens gaan via de mond; eten, drinken, zuigen. Kinderlijk verlangen naar een constante bestrijding van onlustgevoelens. Neiging tot passiviteit, uitstelgedrag. Maar das altijd nog beter dan de gefrustreerde en gedrilde discipline van de anale types hoor.

Zou het niet handiger zijn als de menselijke geest werkt zoals cognitieve kunstmatige intelligentie? Dat je met je gedachten je gevoelens en impulzen kunt bewerken. Als een soort "loopje" in de geest. Alleen een keuze tussen ja en nee vragen. Zoals het belastingformulier zeg maar. Wilt u in het jaar 2005 6 maanden of langer roken? Nee. Ga verder met vraag 2a. Wilt u hierbij voortdurend zeuren over hoe moeilijk het stoppen is? Nee. ga verder met vraag 3b. Druk op Ctrl Alt Delete. U staat nu geregistreerd als niet roker met weinig neiging tot zeuren. Wilt U voortdurend afgunstig staren naar de sigaretten van andere mensen? Nee. Druk op Escape. U staat nu geregistreerd als niet roker onder de categorie geen regressie naar eerder rookgedrag. Ga verder naar vraag 4f. Wilt u hierbij geld besparen? Ja. Wilt u weten hoeveel geld u jaarlijks kunt terugkrijgen? Ja. Ga verder naar vraag 4g. Open het rekenprogramma en vul uw gegevens in. Uw jaarlijkse teruggave bedraagt: 2000 euro. Druk op Enter. U staat nu geregistreerd als niet roker, zonder terugval, met een jaarlijkse teruggaaf van 2000 euro. Ga naar vraag 12. Wilt u hierbij hulp van Stichting Stivoro? Nee! U staat volgens de Stichting Stivoro nu geregistreerd als hopeloos geval dat in z'n eentje probeert te stoppen, maar pas na een jaar officieel erkend wordt als niet-roker. Plaats Uw elektronische handtekening en druk op Enter. Uw mindregistratie is succesvol verzonden!
Fluitje van een cent, toch?

U leest mij (of ons) nog.