IK STOP VANDAAG MET ROKEN

Zaterdag, 11 februari, 2006. Hi, Mijn naam is Mike, mijn vriendin Jeanine. Ik ben 37 en rook al vanaf mijn 12e als een ketter. Dit blog gaat over stoppen met roken. Eerdere pogingen waren redelijk succesvol maar niet langer dan een jaar. NU misschien? Wij zijn het zo zat hè. Wij stoppen 26 februari 2006 weer met roken. Wish us luck.

donderdag, november 27, 2003

De vader, de zoon en de geinige geest.

Ik kreeg vandaag van zoonlief 2 complimenten.
Ik stink niet meer uit mijn mond als ik wakker word en het huis is niet meer zo stoffig.
'Alletwee door het niet roken, dus', zei ik tegen hem.
Goed van je, pa!
Hij is ook blij dat er weer een DJ-setje in huis is.
Das pas cool.

Moeilijker dan weerstand bieden tegen de trek is beseffen dat je er constant mee bezig bent. Het zal heus wel afnemen. Anders kan je ex-rokers meteen weggooien, deffect, verkeerd geprogrammeert. Nee, er zal een dag komen dat ik er niet aan denk. En dan twee, of een weekendje. En dan ineens een week. Toch? Of word Ik zo oud niet. Ik hoop van wel.

Ik mis mijn lieve J.
Zaterdag komt ze naar me toe, met dochter C.
Leuk hoor, ik verheug me al. Dan gaan we zaterdag avond naar een verjaardagje.
lekker niet roken.

Zo, nu ff op het forum kijken.
Typ je later.


Mijn inspirator!

Dat lees ik net op marijke's project(!).
Hoi marijke, je hebt nog geen gastenboekje of contact adres. Dus dit is aan jou. Trouwens, iedereen. Kijk maar even, zij heeft wel steun nodig denk ik. Ze is net op weg (verkeerd gelezen, Mijn eerste post. 27 December stop ik met roken. Het gaat mij lukken, hoor! Ondanks alle paniek die ik nu al voel... ze is nog niet begonnen....) en heeft in mij een inspiratiebron gevonden. AH de verantwoording hangt als een molensteen om mijn nek.... nee hoor, geintje. Erg leuk juist. Ik herkende meteen de paniek van de eerste dagen in haar schrijven. De formule blijkt wel te zijn, lieve Marijke, dat je echt elke dag, als je dat volhoudt, bijschrijft op je weblog. succes, sterkte en als je wil kleppen mail je me maar. Trouwens, meld je aan bij het forum. dat helpt ook echt.


Ik heb een mixer en 2 draaitafels aangesloten en heb wat van het uitgespaarde geld om gezet in vinyl.
fijn, wat verse breakbeats, lekker stevig. Daar hou ik van. Met de plannen wil het ook wel. ik ben aan het schrijven voor een feest in den Haag. DJ blogspot is ook wel hip he?
Hihi.

Beste forum mensen, ik ben een beetje druk en schrijf in ieder geval hier dagelijks. Sorry als ik niet zo veel aandacht voor jullie lijk te hebben. Dat is van tijdelijke aard. de forum eigenaar van www.gestoptmetroken.nl heeft me gevraagd of ik een paar bannertjes wil maken, en knopjes. Dat ga ik doen. En dat naar aanleiding van die ilegale reclame uiting. die ik gemaakt had.
Leuk wel.

Ik rook niet maar het valt me zwaar.
Ik heb wel de eerste tijd overbrugt maar merk toch dat er nu wel juist weer dingen moeilijker worden. Zoals de aandacht die verslapt en de gewoontes die de kop op steken.. Gisteren, bezoek, vandaag, koffie in een koffiehuis op de albert cuypstraat, hele tent stond blauw. echt, ik kom het zo veel tegen.

Een omgeving waar geen roker te bekennen is wordt al moeilijker. Je kan je begeven in de trein. Daar rookt men alleen nog maar stiekum. Of bij het longinstituut of de astma kliniek. Maar daar kan je als je verder geen last hebt van ademhalingsorganen ook flink voor lul komen te staan natuurlijk. Zorg dan wel dat je verhaal een beetje klopt.

Stel je wil als man nou eindelijk eens besluiten niet meer de hele tijd naar billen te kijken van vrouwen die voor je lopen.
Hee, ik zei "stel" he? Maar goed, het is maar een voorbeeld. Dan kun je dat doen door niet meer te komen waar vouwen voor je kunnen lopen. Dan ga je bijvoorbeeld naar een turks koffiehuis. Die plek is dan voor rook stoppers niet zo'n goede plek want de turk rookt alsof hij daar zijn wijsheid uit ontrekt. Maar, wel goed om het billen kijken tegen te gaan. Want er is geen vrouw te bekennen.

Als je van het roken af wil en de voorgaande voorbeelden te ver vindt gaan, of gewoon te absurt. Volg me dan maar. Ik ben er net Three weeks, one day, 16 hours, 2 minutes and 33 seconds vanaf. Ik heb al 1133 cigarettes niet gerookt en dat scheelt me € 181,34. Dat is een hoop he?
En as ik het kan, kom op, dan kunnen jullie het zeker.

Ik ben slechts verbolgen over de ontzettende moeite die gepaart gaat bij het stoppen.
Maar mijn liefde voor de kankerstaaf is danig geluwt.

Deze avond was gezellig, rookbezoek.

Mijn vriend en draaimaatje van weleer is de popularie DJ S. te U.. Op zijn site kom ik ook nog wel ergens voor volgens mij. Hij was een tijd niet geweest en ook heel druk trouwens. Erg gezellig, happie gegeten. Ik maak de beste stampot van Utrecht. Daarna een lekkere wienerkoffie en een sjekkie. Althans voor hem dan. Voor mij slechts de te weerstane verleiding. Een genot voor de zenuwen. Met S. heb ik zo ontzettend veel leuke dingen gedaan. Wij waren redelijk onafscheidelijk, en zelfs zo vaak samen dat mensen onze namen door elkaar begonnen te gooien. Wij rookten toen zeker allebij als ketters. Ik voel dat het juist bij zulk bezoek erg moeilijk is om de kalmte te bewaren. Maar het is gelukt en ik hield het hoofd koel. Ik rook niet, en dat is zo cool.
Nou ja, ik heb passief wel lekker genoten.

En weet je, Ik ben best gelukkig eigenlijk.
Ik heb een wereldzoon, en een goede ex, een betere moeder als P. kan ik me niet wensen,
voor ( S.), mijn manneke. Ze mailde me dit vanmiddag over hem;
We fietsen langs de Domkerk.
S: 'Woont hier God?'
P: 'Ja.'
S: 'En moet je daar heel stil zijn?'
P: 'Ja.'
S: 'Waarom?'
P: 'Zodat de mensen er rustig kunnen nadenken.'
S: 'Waarover?'
P: 'Over het leven. En over God zelf.'
S: 'Waarom heeft hij zo'n groot huis?'
P: 'Omdat hij heel belangrijk is.'
S: 'Heeft ie de hele wereld gemaakt ofzo?'
P: 'Ja! Hoe weet je dat?'
S: 'Dat weet ik gewoon.'
Er schuilt een toekomstig religieus leider in onze zoon. De nieuwe Dalai Lama?

Groet, P
Hihi, en dat is dan nog maar mijn ex he..

Verder mijn meiskes in Z. J. en C. Supervriendin, met leuke dochter. Ze zijn geweldig, echt.

En dan is daar nog de niet roker Mike, die dagelijks bezig is met niet roker zijn.
Gelukkig geven jullie mij het gevoel dat ik mijn verhaal kwijt kan. Of ben ik jullie soap?

As the world stops.
starring Mike the webguy.