IK STOP VANDAAG MET ROKEN

Zaterdag, 11 februari, 2006. Hi, Mijn naam is Mike, mijn vriendin Jeanine. Ik ben 37 en rook al vanaf mijn 12e als een ketter. Dit blog gaat over stoppen met roken. Eerdere pogingen waren redelijk succesvol maar niet langer dan een jaar. NU misschien? Wij zijn het zo zat hè. Wij stoppen 26 februari 2006 weer met roken. Wish us luck.

maandag, december 01, 2003

Haast en de film.

Ik heb gisteren een dodemansrit gehad. Om op tijd bij de film te komen. Trouwens, als je haast hebt heb je geen zin om te roken. Maar als je daarna meteen ergens rustig kan zitten en ademhalen.... Ff op mijn lip bijten. Maar wat gebeurd er nou. Ik communiceerde nog wat via sms met J., en ze zei; jij gaat zo rijden he? ( teneinde in Z. naar de film te kunnen, filmhuis waar dogville draaide.) ik dacht. nog even een broodje eten, heel relaxed, niets aan het handje want ik had nog meer dan 2 uur en het is 5 kwartier rijden. Als ik door rij een uur. Kwam ik even later buiten en bedacht me toen pas met schrik dat mijn auto nog voor de deur staat bij waar laatst dat feestje was.Moest ik nog heen fietsen...ander kant van Utrèg!

Ik zal jullie de details van de rit besparen. Maar Z. ligt in overijsel.
Maar toen we achterover gingen zitten in de bioscoop begon de film meteen. Lars von Trier. was weer eens heel anders. Heel alternatief, zeer boeiend ( van mooi naar gruwelijk ). Alles speelde zich af in 1 studio/hal waar als een geanimeert storyboard met een voice over het hele verhaal uit doeken gedaan werd. Echt leuk.

Ik sliep wel even in, ergens op 2-3e, maar dat heb ik vaker. Als ik me te veel ontspan. Maar, hihi, een bestaffende toon weerklonk in mijn oor; MIKE! JE SLAAPT. Niet hard maar wel doordringend. J. was licht geamuseert. Ik geloof dat mijn ex. altijd boos werd. En beschaamd als ik bij een mooie film ( west side story) een traantje liet, dan ging ze me altijd belachelijk maken. Dan stak ik vast snel een peuk op.... maar tegenwoordig gelukkig niet meer.

SCHRIK, IK SLIEP, ik constateerde snel dat ik ongeveer niets had gemist en ware het niet donker, was mijn beschaamde blos onmiddelijk opgevallen. Ik hou echt van film maar 3.5 uur is wat lang. Ook bij te gelikte films, of van die halve videogameachtige films hou ik het meestal niet vol. In de pauze had ik trouwens echt trek in een peukie. Er gingen lekker een aantal mensen buiten staan roken, en er was geen bar open. Op zondag in het filmhuis, beetje raar, maar ook zonde, want het zaaltje zat vol. Ik heb het natuurlijk niet gedaan hoor. Gerookt. Trouwens. J filmkenner te Z. en zijn vriendin L. waren er helemaal niet. Die heb ik in de pauze gebeld. Vanavond gaan we wel met hun.

Vanavond kook ik lekker een potje voor de dames en gaan we dus weer naar de film. Nu wel naar de nieuwe tarantino. Kill Bill. Zoek daar zelf maar wat over. Het hele net staat er vol van. Moet echt geweldig zijn, Ik tik je nog wel hoe het was.
Tot dan!