IK STOP VANDAAG MET ROKEN

Zaterdag, 11 februari, 2006. Hi, Mijn naam is Mike, mijn vriendin Jeanine. Ik ben 37 en rook al vanaf mijn 12e als een ketter. Dit blog gaat over stoppen met roken. Eerdere pogingen waren redelijk succesvol maar niet langer dan een jaar. NU misschien? Wij zijn het zo zat hè. Wij stoppen 26 februari 2006 weer met roken. Wish us luck.

vrijdag, januari 16, 2004

Veranderingen..

Ik probeer vaak het een en ander uit. Zo ook het eerder verdwenen reactie boardje. Het lag er uit. Maar nu is het er weer. De headlines van Flabber.nl die ik even had geplaatst onder de noemer "Leuke links" waren dan weer wel, dan weer niet in funktie. Daar doe ik het niet voor. Weg ermee. Jullie kunnen natuurlijk gewoon reageren in mijn gastenboek zolang. Of me een bericht sturen via deze pagina. Het is een levend organisme, en dan heb ik het over dit weblog. Als iemand nog leuke ideeen heeft...?

Jeetje wat een off topic verhaal he.
Mijn lieve J. te Z. zei vandaag dat ze misschien ook wel bij het stoppen met roken gaat schrijven over haar ervaringen. Laten we het hopen. Ze schrijft net zo leuk als ze zelf is namelijk.

Ik Typ U.

Verschillende mensen.

Op de creche is een vader gestopt met roken. Maar niemand hoeft het te weten. Ik zei dus, goh lache, dat wij zo verschillen, ik heb het juist aan iedereen die het maar weten wilde (of niet, ook goedenmorgen toevallige voorbijganger)verteld, opdat ik maar zeker wist dat ik het vol zou houden. (ijdel als ik ben sta ik niet graag voor lul) maar hij had juist zoiets van, als iedereen het weet ben ik bang dat ik het voor hun aan het laten ben en dat werkt niet... Ook D. de vriendin van Martijn wil niet lastig gevallen worden met vragen van alle kanten. Hoewel ze wel van alle opties van haar verjaardags kado de *peptalk door mike heeft gekozen. Ik zat laatst al een half uurtje te msn-en met haar. En ik gaf haar duurzame informatie en echt medeleven, hihi.

Ik denk dat ik het trouwens over een tijdje net als in Amerika echt als asociaal word gezien als je rookt. Steeds meer mensen zijn echt anti aan het worden. Ik was daar een keertje, in detroit om plaatjes te draaien. In een mega bisocoop, 20 zalen ofzo, dus iets van 5000 mensen in het pand. Stond ik met 1 andere freak buiten te roken. Het was zo'n redneck trailerpark trasher. Je kent ze wel. Van het soort waar Eminem knap bij is. Hij sprak redelijk onverstaanbaar, hoewel mijn engels prima is. Hij zei; ' last movie i saw was the blair witch project" Ik zei; "Well?" Hij weer;" I didn't get it" Ik kon mijn lachen niet inhouden en hij keek me vervaarlijk aan. Ik rookte mijn peukie snel op en ging snel weer naar binnen waar mijn toenmalige amerikaanse DJ-vriend met een 2.5 liter vat cola + container popcorn stond te wachten op zijn aan roken verslaafde dutch friend. Deze Buddy Love heeft trouwens wel het wereldrecord van langste DJ set ooit op zijn naam staan. 80 uur non stop. Hier is hij onderweg dat te doen. En hij is de private dj to the artist formaly known as prince geweest. Lache he? Ik draaide wel eens op feesten die hij organiseerde. O. A in Detroit en Ohio state. Ik regelde hier in Nederland ook wel eens wat voor hem. Zo heeft ie o.a. in de Winkel van Sinkel gedraait, waar ik toen werkte als clubhost/DJ-programmeur.

Een andere keer was ik in L.A in een hele vette club op de sunset strip.
Prime time stond daar het hele buiten balkon i.p.v. de dansvloer vol. Met rokende mensen natuurlijk, want je mocht daar toen al in het uitgaansleven niet roken. Ik rookte toen nog en riskeerde het er uitgegooid te worden. Ik deed het gewoon wel binnen. Maar dan stiekum. Ik was toch die strange talkin' dutch DJ. Ziek he?

Nu ben ik er echt van verlost. Ik heb zelfs een soort van positieve kijk op het leven verworven die ik eerst niet had. Hoewel van pessimisme ben ik nooit echt beticht. Maar er komen nu zoveel leuke dingen langs dat het wel een soort beloning lijkt. Hebben meer mensen dat gevoel? Dat meer dingen lukken na dat je met roken bent gestopt? Alsof je er meer aandacht voor hebt ofzo? Ik hoop het. Nou, ik ga ff koffie zetten voor mijn lieve J te Z, op het ogenblik hier te Utrecht, slapende in mijn bed. Ze is zoooo lief he.
Later mensen!