IK STOP VANDAAG MET ROKEN

Zaterdag, 11 februari, 2006. Hi, Mijn naam is Mike, mijn vriendin Jeanine. Ik ben 37 en rook al vanaf mijn 12e als een ketter. Dit blog gaat over stoppen met roken. Eerdere pogingen waren redelijk succesvol maar niet langer dan een jaar. NU misschien? Wij zijn het zo zat hè. Wij stoppen 26 februari 2006 weer met roken. Wish us luck.

donderdag, januari 22, 2004

Plannen, reacties en niet roken

Als ik dit soort reacties leest kan ik wel roepen dat het hier een aflopende zaak is, maar het tegendeel zal waarschijnlijk blijken. Ik heb laatst de 75 dagen niet- roken gehaald. En op het forum krijg je daar een naam voor. Ik ben nu Hofgrootmeester. Het is echt een aanrader om bij het stoppen regelmatig bij ze langs te gaan hoor. Het is zeker dat, mocht je gevoelig zijn voor lotgenoten en ervaringsdeskundige reacties, je daar baat bij hebt.

Niet roken is een kunst, zo lang je er bewust mee bezig blijft. En dat duurt jaren schijnt het. Ik hoor zelfs in de klank van de stem van een bevriend heerschap welke al jaren niet meer rookt een bepaalde weemoed, als we het er over hebben. Het is , ik geloof dat marijke al eens zo iets riep, net of je een goede vriend verliest. En wat je met die vriend deelde kan je niet zo snel ergens anders terug vinden. Helaas is de vriend in questie een duivel van jawelste, want terwijl je zogenaamd rustig zou worden van een peuk, en het gevoel hebt dat het "jouw' momentje is... Ben je zo verslaafd als een rus aan vodka. Als een Janis Joplin aan de southern comfort. Als Ik ook was, aan roken. Aan het verbranden en inademen van een in papier gehuld samengeperst rolletje gerafineerde en met een flinke chemische coctail gesausde tabakssnippers. Staat cool hoor! Echt, alsof je elk moment een fanclub voor je kiezen krijgt. Opgericht door aanbidders van die ene goddelijke look, dat s-u-p-e-r nonchalante. Je weet wel, als je met een sigaret in je mond over je schouder kijkt. Pfffff. Dat was zeker mijn beeld van een held. En dat was tijden grease, in begin 80. Maar hij flikt het hem nog. Kijk dan man, je zou toch zo weer gaan roken

Nou ja, ik kan tegenwoordig bijvoorbeeld wél een paar minuten rennen.
Typ je snel.