IK STOP VANDAAG MET ROKEN

Zaterdag, 11 februari, 2006. Hi, Mijn naam is Mike, mijn vriendin Jeanine. Ik ben 37 en rook al vanaf mijn 12e als een ketter. Dit blog gaat over stoppen met roken. Eerdere pogingen waren redelijk succesvol maar niet langer dan een jaar. NU misschien? Wij zijn het zo zat hè. Wij stoppen 26 februari 2006 weer met roken. Wish us luck.

dinsdag, februari 10, 2004

Ben ik weer

Ik was druk joh. Echt wel leuke dingen ook. Maar niet met roken. Ik pak ff dat programmaatje erbij, moment.. Ja daar is ie al: Three months, five days, 22 hours, 36 minutes and 41 seconds. 4897 cigarettes not smoked, saving € 783,53. tjeezua nog an toe Hee. Wat een eind. ik ben trots, maar het gewone leven heeft bij mij zijn beloop. Ik walg wel van dat aantal sigaretten. Blèèèh, ik rekende aan het begin uit hoeveel pakjes ik heb gerookt blééh. Hier is het nog een keer. 2.5 pakjes per dag van mijn favoriete merk koste me 8 euro per dag.
Dat is 2920 euro per jaar

De rest van de berekening is een beetje moeilijk want ik kan het wel X het aantal jaren dat ik rook doen, maar de prijzen van sigaretten zijn in de jaren natuurlijk niet het zelfde gebleven. Maar als ik gewoon klakkeloos x 23 jaar doe krijg je 67160.00 Euro, ofwel ik heb ongeveer zevenenzestigduizend euro opgerookt in 23 jaar. Toegegeven, je koopt er geen huis voor, maar wel 167900 pakjes sigaretten dus. BLËËËËËH, dat zijn dus 3358000 sigaretten, en die heb IK opgerookt. BLééééH.

ZE ZIJN NA MIJN STOPPEN WEL AL TOT 0,80 euro gestegen. Dat is, en ik heb het even voor je uitgerekend aan de hand van mijn eigen gebruik. 1825 euro per jaar extra voor de roker die 2.5 pakje rookt. Dus voor een pakje per dag is dat gewoon bijna 1000 euro. Mocht je nog roken.... nokke nah. Je staat voor lul.

J. Mijn liefste houdt ook vol. Goed he? ze zegt wel eens, 'oo ik heb zo'n zin om te roken joh maar ze kiest dan steeds van niet'. Geweldige mooie lieve karaktervrouw mijn. Er zijn veel belangrijkere dingen te doen in dit leven. Praten over niet roken gaat op een gegeven moment je toch maar de hele tijd met dat roken verbonden houden. Daarom zegt men ook als je het eenmaal kent blijf je een ex-roker. Dus niet een niet-roker... nou ja. belachelijk natuurlijk. Een ex roker rookt niet en is dus óók een niet-roker. Maar ze bedoelen het meer verslavingstechnisch. Je bent gewoon zo weer de lul, excuse my french. Als je een peukie aan pakt als er een pakje op je gericht word, per ongeluk, en dat gebeurt mij 1 x per maand, dan sta je ineens, hééél dicht op de KEUZE. Zal ik...? Maar als je het dan NIET doet merk je wel, behalve de zegevierende vibe door je ruggenmerg die je hoofd omhoog doet gaan, je schouders recht en borst vol met heeeerlijke zuurstof, belastingvrij, ridderlijk naar voren, dat je een makkelijke prooi bent. Je, schuine streep ik, ben(t) dus gewoon nog steeds verslaafd, en de keuze is geheel aan menselijke ons.

Daar had ik ook niet op gerekend hoor. Verantwoording over mij zelf, hihi.

Ik was laatst bij P te G. Een vriendin die ik eigenlijk van het kamperen op oerol ken al 3 of 4 jaar. En sindsdien regelmatig, te weinig trouwens, mee afspreek. Ze is kunstenaar m/v en flashwizzard. De foto heeft ze bewerkt en deze ook. . dat dit ben ik ook. Haar site is pixelpalace. Ze heeft een weblogje belooft van de komende maanden. Ze gaat naar de masai in afrika/kenya. Iets met digitale dingen en kindjes, scholen, afrikaanse sprookjes digitaal illustreren, en een enorme hang naar vrijheid. Want daarna gaat ze in spanje wonen schrijnt het.

Ze rookt, ze was laatst gestopt maar is na een weekie weer begonnen. Ze zei; 'ik had eigenlijk je weblogje moeten lezen'.
hihi.

Martijn en D, zijn vriendin en Marijke zijn ook allebij nog steeds gestopt. Knappe mensen he. En op het nieuwe forum van gestopt met roken punt en el heb ik mij nog niet aangemeld want ik heb niet veel tijd op het ogenblik, en ben echt een beetje klaar met de nietroken bizz.. Ik wens jullie wel allemaal sterkte hé. En als je wil stuur me dan een bericht, of zet wat in het gastenboek. En mocht je willen stoppen, schrijf je dan in voor dat forum he. Dat is pas steun. De beste steun. En nog gezellig ook. Hee ik ga even maffen. Morgen weer vroeg op.
Later weer meer.
Dag!

O trouwens, hoe gaat het met jullie?