IK STOP VANDAAG MET ROKEN

Zaterdag, 11 februari, 2006. Hi, Mijn naam is Mike, mijn vriendin Jeanine. Ik ben 37 en rook al vanaf mijn 12e als een ketter. Dit blog gaat over stoppen met roken. Eerdere pogingen waren redelijk succesvol maar niet langer dan een jaar. NU misschien? Wij zijn het zo zat hè. Wij stoppen 26 februari 2006 weer met roken. Wish us luck.

woensdag, november 26, 2003

ok, niet zeuren Mike , ones again y' all

De strekking van het verhaal was dat het, roken bedoel ik, een verslaving is die tijd kost.

Dat ik vanmorgen op de creche niet bij betreden, elke bak koffie en elke maaltijd 5 minuten of meer buiten stond. Te roken. Dat scheelt dus wel een uur per dag. En tijd is geld, behalve dat stoppen ook al geld uitspaart. Als het goed is is het dus bijna voorbij met de geld problemen. Komen de klussen als warme broodjes op mij af, en zullen de schreeuwende schuldeisers nog slechts met speciale aparatuur maar niet met het blote oor te horen zijn. Mijn hermelijnenmantel zal glansen, evenals als mijn schatkamer.

Helaas ben ik een aap van sterrenbeeld, in de chinese astrologie. En ook nog een tweeling de in meer gangbare. Beide tekens hebben een ding met geld. Maken wil soms wel maar vasthouden of investeren.... Tja, daar moet je een bepaalde bedachtzaamheid voor hebben die ik helaas niet schijn te bezitten.

Wel ga ik mijn Deejay cariere weer een beetje oppoetsen.
Ik heb redelijk wat gedraait en ook een aantal vaste avonden gehad.
Mijn voorkeur ging alleen na verloop van tijd totaal niet meer uit naar het nachtleven.
Ik was een beetje overgedoseert. Van donderdag tot zondagochtend was ik aan het draaien. Dinsdag en woensdag stond ik s'nachts achter de bar, om in het ritme te blijven.
Zowel als DJ en als barman rookte ik me te barsten. Ik mis wel een leuke avond in de week ofzo. Lekker met muziek bezig en nog wat verdienen ook... YES!
Ik heb wel een paar ideetjes. Ook mijn setje staat alweer opgesteld. 2 draaitafeltjes, en morgen ga ik een mengtafeltje ophalen wat ik via marktplaats punt en L heb gekocht.
Ik kan van het uitgespaarde geld lekker plaatjes kopen, en dan weer aan de gang.

Met vriend F te A ga ik iets doen,
en waarschijnlijkk ook met oud en nieuw ergens plaatjes draaien.
Het houd me bezig. Das beter dan kniezen bij de sigarenboer op de stoep.

Typ je vanavond nog wel even..

aaaaaaaaaaaaaaaaaaahneehè!?

VRESELIJK
Ik heb net een uur zitten typen, verhalend als een minstreel in vroegere tijden. Als een freestyle rapper razendsnel, en spitsvondig. Met de trefzekerheid van Hans teeuwen en het orginaliteit van Sponge BOB. Prachtige uitspraken en vindigen waar jullie ongetwijfeld enorm veel steun zo niet vermaak aan gehad zouden hebben. Mijn mooiste uitspraak is waarschijnlijk nog niet gedaan, daar hebben jullie dan geluk mee, maar ik was in de buurt. De beste intenties zullen blijven maar woordelijk herhalen gaat niet lukken. Ik was nog juist een linkje naar een wetenschapelijke pagina als bewijs aan het invoeren....SLAAT MIJN PC @#$% VAST.

Ik probeer het later vandaag nog wel een X, Pffffffffffffff.

1 uur al?

C.te Z. dochter van mijn lieve J. vond de foto van eerder niet mooi. Of ik deze dan wilde doen. Ik maak haar graag blij, dus.

C. spoort J. graag aan om ook te stoppen met roken. Ik zeg dan: Liefje laat maar, dat komt wel goed. Ze heeft nog even tijd nodig. Ik besef terdege dat het roken in kwaliteit echt neer wordt gesabelt als je naaste gestopt is. Ik geloof dat ze er al behoorlijk ziek van wordt. Mijn lieve J. Ze is zich er nu veel bewuster van hoeveel ze rookt. Ze leest mee, mijn lieve J., en vondt het tot nu toe wel leuk, dit weblog... laat Ik er maar over op houden voor daar verandering in komt, hihi.

Zeg beste bezoekers, ik ben nog maar 3 weken gestopt en aan het publiceren hier en heb al meer dan 100 bezoekers per dag. In Fact, even kijken, Page views today: 164. Dat is niet te misselijk, in zo'n korte tijd. Ik zie het maar stijgen en stijgen.

Zijn jullie allemaal gestopt ofzo? Komt het eind van het jaar weer in beeld? De cijfers liegen er niet om. Een aantal wat in de miljoenen loopt, stopt 1 januari na een lange avond flink gerookt te hebben vol goede moed met roken. Ik ga niet beweren dat ik er al ben, maar het leek me wel hip om tegen het eind van het jaar misschien al af en toe ergens anders aan te kunnen denken dan aan stoppen met roken. Het leeuwendeel van deze stoppers, slechts enkele duizenden blijven het niet roken volhouden, begint binnen 2 weken weer met roken.

Als ik iets nuttigs kan doen met al dat bezoek, iemand de groeten doen of feliciteren ofzo. Mocht er iemand steun kunnen vinden door zijn naam hier op het web te zien staan.
Verzoekplaatjes? Whatever, bedenk maar wat. Ik doe mee. Welterusten.

OH MY GOD...IK...

Ik ben benieuwd, hoewel ik er zelf al uit ben, hoe andere stoppers het volgende gaan vinden. Zit ik vanavond in Z., lekker met een koffie in de aanslag voor een potje schaak. Pak ik als vanzelf de sigaret van J. uit de asbak en neem een trekje. Waarschijnlijk door de opdracht aan mijn centraal zenuwstelsel getriggered door de rook van de sigaret van mijn levensgezel en schaaktegenstander, welke ik passief tot mij nam. Geheel op de automatische piloot. AH! weer zo'n rotstreek. J. zei vanavond nog; Ik vraag me af of jij, als je een keer dronken zou zijn, niet per ongeluk zou gaan roken. Zie daar het antwoord; JA DUS!? Damn.., nou ja onderschept. Ik vond het niet percee lekker smaken, dat viel me wel op, en ik voelde me genaaid. Nou ja zou je zeggen, gaat dat niet ver? Misschien hoor, maar ik ben zo gelukkig dat het lijkt te lukken. Geen peuk steek ik meer op. En ik voel me daar geweldig bij. Dus het was wel echt een schrik van mijn leven toen J. ineens riep; HEE JOH, WAT DOE JE NOU!!

Aangezien ik het niet bewust deed zal ik het geheel in het teken van de positiviteit maar niet als falen ervaren, toch? Ok, waar zijn we dan? Three weeks, 54 minutes and 44 seconds. Of zal ik er steeds achter zetten van; (accept for one accedental draw)? 1051 cigarettes not smoked, saving 168,30. Not bad toch?


Dat is langer en winstgevender dan ik vroeger de krantenwijk, die ik nam om mijn roken te bekostigen, vol heb gehouden. Daar was ik toen in de winter mee begonnen omdat ik dan de eindejaars fooien meepikte. Helaas hield ik elke dag een stapeltje over. Bleek ik dus gewoon elke dag een straatje over te slaan. Net niet gehaald die fooironde.

Ik won wel trouwen, met schaken.
Maar dat is, ondanks dat ik het mijn lieve J. pas een paar weken geleden heb geleerd, al niet meer vanzelfsprekend. Zij is echt goed geworden. En een potje schaak is heerlijk.
Doe je best!

Ik ben nog naar de kapper geweest trouwens. Kan je het zien?