IK STOP VANDAAG MET ROKEN

Zaterdag, 11 februari, 2006. Hi, Mijn naam is Mike, mijn vriendin Jeanine. Ik ben 37 en rook al vanaf mijn 12e als een ketter. Dit blog gaat over stoppen met roken. Eerdere pogingen waren redelijk succesvol maar niet langer dan een jaar. NU misschien? Wij zijn het zo zat hè. Wij stoppen 26 februari 2006 weer met roken. Wish us luck.

woensdag, december 03, 2003

Weer eens een echt stoppen met roken verhaal..

De snackbar aan de overkant is van een Turk die ik graag mag. Ook de helper, van turkse afkomst, is een aardige gozer. Ik heb hem het principe van kraken laatst uitgelegt, hij moest lachen maar was ook zeer onder de indruk. Ik had een en ander gestaaft met wat uitgeprinte handleidingen van kraaksites. Hij zocht een huis. Ik ben vroeger wel bezig geweest met kraken enzo. Nu allang niet meer, sterker nog, Ik woon juist antikraak.

Was ik, ben ik en zal ik off topic geraken, jazeker..
Maar vanavond maak ik wel het volgende mee:

Buurman!
Ik loop naar binnen, bestel een durum kalf en pak een ayran ( karnemelk) uit zijn koelkast.
Hij bied mij een sigaret aan en ik ontdek dat ik niet meer automatisch mijn hand uitsteek, maar in plaats daarvan zo relaxed als een cowboy zeg; wat denk je buurman?..... Allebij staken ze hun handen omhoog, echt, en riepen beschuldigend, "JIJ ROKEN NIET MEER". Ik zei met gepaste trots; "Inderdaad heren", en keek ze aan met een blik die in hun ogen, ze roken allebij als turken, doorging voor trots. Blijkbaar, tenminste, want de baas zei; "Jij bent zo'n sterke man, Ik rook al 15 jaar en zal het niet voor elkaar krijgen". Ik zei; "onzin, sterker nog, als ik het kan kunnen jullie het ook." Ik rookte zelfs al 23 jaar. En ik voel me nu al beter. De baas van het spul kijkt me aan en zegt; "Je huid is nu wit, hij was altijd grijs met rode vlekken....." "Jij rookte in je eentje de Gauloises blauw op, want nu zit ie al een maand vol en hoeft er niets meer bij in die sleuf in de automaat."

Dat klop dan behoorlijk, maar in mijn geheugen was ie altijd leeg, dat deed ik dan ook dus..

Tot en zelfs tot na mijn ritueel vermoorde kalfje in zijn pannekoekje en zilverpapier gerold werd aangerijkt bleven de voorbeelden maar komen. Voorbeelden van hoe verslaafd ze wel niet waren dat ze; S'nachts naar de snackbar reden om de automaat te plunderen. Troebel zagen in het verkeer als ze geen sigaretten meer hadden. Om de 5 minuten rookten en ga zo maar door. "Ik ken ze allemaal heren" zei Ik. Maar beschouw jullie voorbeelden dan als redenen om te stoppen met roken. Als je kan zeggen ik stop met oud & nieuw, dan is het of grootspraak, want je bedoelt eigenlijk dat je het dan wil proberen. Of het is stom, want als je nu de motivatie al hebt om te kunnen zeggen wanneer je zal stoppen, kan je beter meteen stoppen.

Ik weet dat de gemiddelde Turk rookt. Als een schoorsteen. Zelfs maakte ik tot mijn genoegen mee dat ik, voor ik laatst naar Istanbul vloog, daadwerkelijk antwoord moest geven op de vraag; "Smoking or non smoking, Sir? Ik zei; "Are we kidding?" Waarop de dame in kweste me uitlegde dat de Turk zich niet laat vertellen dattie niet mag roken, en zeker niet op zo'n zenuwslopende ervaring als een vliegreis. Ik zei natuurlijk; ROKEN GRAAG! Toen nog wel..

Ik hoop dat zo'n snackbarhouder met mij in zijn gedachte stoppen kan.
Als die rare lange dat kan, hee man, dan kan ik het ook. Dat moet ie denken.
Dan is mijn doel bereikt.

Verder vandaag weer te druk geweest om er zelfs maar aan te denken..
Gelukkig heb Ik daar nu wel tijd voor....
Zo, nu ff ontspannen zonder sigaretje.
Ik typ je nog.

oh ja

Ik heb dat dingetje waar je mee kan tellen hoeveel dagen/sigaretten enzo niet meer de hele tijd mee lopen. Het is een vertragende faktor als ik teveel open heb staan op mijn pc. Maar het is wel leuk, ik had volgens mij al 5 dagen niet gekeken, moet je zien dan; Four weeks, 12 hours, 6 minutes and 49 seconds.
1425 cigarettes not smoked, saving € 228,03.

Je kan het hier gratis downloaden, erg grappig, en het werkt stimulerend, natuurlijk.

later!

Marijke stopt deze maand.

Het is leuk te zien dat deze dame zich voorbereid te stoppen, volg haar hier.
Ze is nog rokende, dan heb je 2 verhalen. Ik ken haar niet maar ze heeft mij in de gaten. Marijke, als je dit leest. Zet even een gastenboekje ofzo op je site, dan kan je ook nog reacties verzamelen. Dat wil ook wel eens helpen.

Woensdag

Zo hee, als je slaapdronken naar beneden loopt, s'ochtends, net dus, en je loopt naar je sigaretten te zoeken, ik dus, weet je dat je er nog lang niet mee klaar bent.

Ik kan me voorstellen dat de een na de ander stopt en weer begint. Ik heb de knop gewoon omgegooit. Hoe dat weet ik niet precies, maar het heeft zeker te maken met het feit dat ik gewoon iedereen verteld heb dat ik stopte, en nu niet eens meer kans zie... Nou ja, en ik wilde het echt graag, en nog. Dat gerook de hele tijd.

Vertel me niet dat je lekkerder bent gaan roken na dat je het geprobeert hebt. Ik weet wel dat je het vergeet op de duur, dat je ooit gestopt was, althans poogde, maar als je weer in je oude gedrag terugvalt ben je verder van huis. Je hebt een lagere dunkt van je zelf en je rookt 2 x zoveel. dat is het duivelse eraan. Nu stoppen jongens. Je kan nog lezen dus je bent nog niet te laat. ( Aan deze uitspraak, of welke andere uitroep dan ook kunnen geen rechten worden ontleend, hihi)

Nu de feestdagen eraan komen en ik zo vastbesloten ben kan ik er van uitgaan dat ik deze jaarwisseling gewoon rookvrij ben. vandaag naar de creche, heerlijk tussen de kids. Dan vanavond even naar de RAI, kijken voor een klusje. Wel leuk, ik ga iets doen met Ramon Beuk. Een vriend die ik via mijn neef ken. Misschien mag ik wel deejayen in zijn kookprogramma, althans dat wil ik wel. Maar dit gaat over de muziek bij zijn kookshow in de RAI.

Ik typ je later, ff koffie zetten.

psProbeer maar, dat forum. Zei ik gisteren, maar het linkje werkte niet, nu wel?