IK STOP VANDAAG MET ROKEN

Zaterdag, 11 februari, 2006. Hi, Mijn naam is Mike, mijn vriendin Jeanine. Ik ben 37 en rook al vanaf mijn 12e als een ketter. Dit blog gaat over stoppen met roken. Eerdere pogingen waren redelijk succesvol maar niet langer dan een jaar. NU misschien? Wij zijn het zo zat hè. Wij stoppen 26 februari 2006 weer met roken. Wish us luck.

dinsdag, januari 13, 2004

Verjaardag no# zoveel.

Vanavond was ik op de 9e verjaardag van mijn (half)broertje, hier nog 8 met mijn pa onder zijn hut in wording. Het was een familie aangelegenheid en het deed me deugt te merken dat de stoppen met roken aktie ook daar doorgedrongen leek. De mijne althans, want ineens vroeg mijn vaders vrouw JP hier met mijn zus van 10; " Hee Mike, jij was toch ook gestopt met roken?" Waarop ik trots kon antwoorden; " Jahaa, en nog. ". "Echt?" vroeg ook mijn vader, " niet stiekum zo van ( half uit zicht rookbewegingen makend)" Ik; "nee echt, al een week of 10." Waarop er spontaan een aantal mensen begonnen te klappen. Allemaal schouderklopjes en duimpjes omhoog. Erg fijn, dat mensen die nog roken of gerookt hebben wel onderkennen dat het hen een behoorlijke klus lijkt. En die heb ik dan geklaard. Vet he? Ook heb ik geprobeerd de man van de in verwachting zijnde S, zus van JP (vrouw van mijn vader), uit te leggen dat het best te doen is. Waarop hij antwoorde dat hij wilde dat hij wilde stoppen. Nee nee geen schrijffout maar iets wat ik ook altijd zei. " Ik wou dat ik wilde stoppen." Nou ja, hij zal wel gedacht hebben "wat een irritante antilul" Gelijk heeftie. Je kan tegenwoordig niet eens meer lekker roken of er zit bij het gourmetten een niet roker naast je. Mocht je dit lezen, toekomstige vader, weet dan dat je het wel zou kunnen. Je lijkt me een daadkrachtige man. En weet je, het is een verlossing als je er niet meer mee bezig hoeft te zijn. bovendien, als IK het kan....

Zaterdag komen mijn moeder en haar vriend langs. Ze vroeg door de telefoon al of ze hier bij mij thuis nog mocht roken. Ik zei " Ja, nog wel. Als mijn lieve J. te Z. ook is gestopt is mijn huis verboden te roken. Martijn gaat ook o.k. Hoe het met zijn meisje D. gaat weet ik nog niet maar ik besef dat als zij het volhoudt mijn vriendin ook meer vertrouwen in het welslagen van haar eigen stopbeurt zal krijgen. Het zijn goede vriendinnen, en dat scheelt natuurlijk. Stel je voor je. Dan zijn we met zijn vieren rookvrij. Dan hoeft niemand van ons meer tegen de rookpaal op het perron geleund aandacht te trekken en zijn/haar gewoonte te verdedigen. Deze foto van rookpaal en haar tijdelijke bewoner is slecht van kwaliteit i.v.m. bewogen door het lachen denk ik. Maar ik wilde je toch even laten zien hoe dat nou gaat op de stations. Er moet eigenlijk een bordje bij staan: NIET UITLACHEN, UITSTERVENDE SOORT.